Kennel berneramici
Om oss

Velkommen til Berneramici i Kongsberg, Norge/Norway - Berner Sennenhund

 Amici er italiensk og betyr vennskap!


Mila verden beste turkamerat og venn! Hun er mor til vårt SilverQuart kull​. Til våren håper vi at hun vil gi oss et nytt fint kull!

Her sitter vi med SilverQuart kullet vårt født 02.05.2019 rett før de reiser til sine nye familier.


Et bilde på en av årets siste dager. Vi ser med forventning fram mot 2019

  
 Mila og Chamna Mila og Channa

                                    

                           

 

Vår motivasjon for å drive med hund er nettopp vennskap. Vi fikk vår første Berner i 1998. Sønnen som den gang var 10 år ønsket seg en ordentlig hund og lette lenge i den store hundeboka. Valget falt på Berner Sennenhund. Vi var skeptiske til en så stor hund og søkte mer informasjon på nettet. Der fant vi ut at Norsk Berner Sennenhund Klubb, avdeling Buskerud hadde treff hver torsdag i Hokksund. Spente satte vi oss i bilen en fin augustkveld, første trening etter ferien. Det ble kjærlighet ved første blikk og starten på vennskap med både 2 og 4 beinte som vil vare livet ut. I starten tenkte vi nok at når junior er ute av redet, vil vi ha tilbake friheten og ikke ha noen hund som binder oss. Slik skulle det ikke gå. Leiv Fredrik har flyttet ut, men innkom det 2 nye herlige Bernerjenter! 05.05.10 ble vårt føste kull født, og Berneramici´s Musella MaGhi ble værende igjen hos oss.  Dessverre døde vår inderlig kjære Ghianti fra oss 26 juli 2013. Hun vil for alltid sette sitt preg på hjemmesidens forside og være med oss i tankene hver eneste dag. Vi er lei oss for at Musella ikke kan føre genene videre. Hun er den eneste tispen i kullet med C-hofter og kan derfor ikke gå i avl. Men en vinterdag i 2014 kom vakre Channa inn i vårt liv! Takk Eva og Stefan for vidunderlige Berntiers Heart Of Gold "Channa"! 4 juni 2015 måtte vi ta farvell med pappa sin solstråle Amici. Hun er med oss videre i kennelnavnet og vil lyse som et stort forbilde for all framtid! Vi savner deg så ubeskrivelig. Høsten 2016 kom Berntiers Like Milano aka Mila inn i vårt liv. I to år fikk vi ha et fantastisk trekløver. Dessverre mistet vi vår Musella høsten 2017. Heldigvis lever 4 av de andre i kullet i beste velgående. I mai fyller de 9 år! Stor takk til våre fantastiske valpekjøpere!

Vi kan ikke tenke oss et liv uten vennskapet med bernerflokken!Til daglig jobber Else Marie som tannlege i egen praksis, Hans Reidar tilbringer arbeidsdagen i Kongsberg- gruppen. Hundene er vår felles hobby og de er med oss på det meste. Vi prioriterer allsidighet, turer i skog og mark, lydighet og bruks, lek og moro. Iveren etter å delta på utstillinger har brakt oss rundt omkring i eget land og ut i Europa. I mange år har vi vært aktive med tillitsverv i NBSK. Nå tar vi en velfortjent? pause fra det. Et allsidig hundehold innebærer også avl og oppdrett. Vi har deltatt på Norsk Kennel Klubbs oppdretterskole og prøver å skaffe oss mest mulig kunnskap om dette fagområdet. Våren 2010 fikk vi vårt første valpekull. En fantastisk opplevelse fylt med glede og men også mye arbeide og ansvar! Nå er vi fram til å få et nytt kull høsten 2018.

  
 Berntiers Heart Of Gold "Channa" 3 mnd
 Berntiers Heart Of Gold " Channa" 9 mnd

Berner Sennen - Kongsberg

Vi bor i Kongsberg, en liten by 8 mil sørvest for Oslo med herlig skogsterreng rett utenfor døra. Hundene går fritt ute og inne sammen med oss. Titt og ofte får vi besøk av andre bernervenner for tur og samvær. Med gode naboer rundt oss omgås hundene daglig andre kjente og ukjente mennesker i alle aldre. Helgene tilbringer vi ofte på hytta i utkanten av Hardangervidda med en eventyrlig boltreplass for både hunder og mennesker. Her finner vi roen og bygger muskler!
 
 Sunne friske hunder

Vårt mål er å avle sunne friske og velfungerende glade hunder som lever lenge. Vårt oppdrett skal basere seg på Norsk Kennelklubb retningslinjer for avl og oppdrett. Vi søker også råd og erfaringer hos våre bernervenner og andre i og utenfor hundemiljøet vi mener har verdifull kunnskap. Kan vi dele det fantastiske fjellet vårt med våre bernervenner er livet helt topp. En perfekt måte og knytte vennskapsbånd og dele erfaringer ved å tilbringer gode timer ute i naturen eller rundt et matbord. Dette gir en helt annen ramme enn hektiske utstillingsturer.

.
Happy Channa 6 mnd

Tips en venn Legg til i favoritter Skriv ut
© Copyright 2009, Kennel Berneramici Webdesign og webutvikling av A2N Digitalbyrå/ Reklamebyrå
 
Forsidenl Om-ossl Våre hunderl Nyheter l Avll Kontakter l Linker l In English
W3C XHTML 1.0 |  W3C CSS Level 2
Forsiden mailto:elsemariesundgaard@me.com Sidekart Søk