Kennel berneramici
AvlMaGhi-M litter born 05.05.2010Dagbok fra drektighet til 3 uker /Diary from pregnacy to 3 weeks

Hva skjer a.........

&
 
 26.05.10 Ord er overflødig her. Vi er utrolig heldig som har denne fantastiske flotte hunden, Hvalberernes Amici Deeodin. Hennes gemytt er bare helt utrolig og vi er så glad for at hun er mere enn klar til å prege valpene våre. Hun ble i sin tid preget av onkel Haydn, vi fleiper med at hun til tider vokste opp i kjeften på han. Fortsatt er de perlevenner når de møtes! En epoke er over, valpekassa er klar for demontering og transport til Hvalberneren i Sandefjord der mammaen til Amici, Dee-Dee har termin i begynnelsen av juni. Valpene våre ser ut til stortrives i sine nye omgivelser, utstillingsringen som gode venner kaldte bingen i kveld. Vi får vel vente littt med ringtrening.........Nå er vi over i pregingsfasen for alvor. Det er et stort ansvar å forme disse uslepne diamantene, men som vi gleder oss til oppgaven! Og vi vet at mange er klar for å hjepe oss med oppgaven, store og små, selv katten venter spent på utsiden. H2 vasker seg
 Flink gutt
 H2 hviler seg
 Nam nam
 25.05.10 Det er utrolig så fort tiden går. I natt er det 3 uker siden MaGhi-M valpene kom til verden. Hvor har tiden blitt av? Det er har vært en fantastisk opplevelse hele veien. 14 dager med minimalt med søvn er glemt, hvert sekund sammen med denne gjengen er verdifult. I går var gjengen ute av valpekassa og over i den store bingen sin for første gang. Mor og barn var særs fornøyd over å få mere plass. Ghianti er en omsorgsfull mor med masse melk, og hun er nøye med å holde det rent og sikker barna sine. Første møte med fast føde var en morsom opplevelse. Matmor dyppet forsiktig fingrene ned i tekoppen for å la valpene slikke på det nye. Bildet over viser hva valpene alle som en gjorde- stupte ned i koppen! Dette var godt, få mere! De stabber stadig stødigere rundt i kassa,og har begynt å erte på hverandre. Kult å bite broren i halen! I går fikk Ghianti en velfortjent løpetur i skogen. Hun storkoste seg i lyngen, men trenger noen turer for å bygge opp igjen championforemen.

Pinseaften. HR er på årets pinsetreff på Frya, bernerfamiliens store samling med utstilling, lydighet og agyllity i tillegg til sosialt samvær med likesinnede. Dagen hjemme har gått fort med besøk av bl.annet Simen på 2.5 år. Han gav valpene et herlig første møte med barn og kommer garantert tilbake! I dag har valpene funnet ut at de kan vaske seg selv. Morsomt å se at de sitter og gjør det akkurat som de store når de vasker seg der bak, bare det at de mistet ballansen etter en stund! Disse to gutta har inntatt hvilestillingen sin- bare vent til neste pinse da er dere på Frya og sjarmerer alle! A Rybakk sa akkurat nå på TV at hvis du slår av hjernen og bare bruker hjertet er det ingen tvil om hvem som vinner. Han mente GP i fjor- det er godt å koble ut hjernen av og til................og la tankene fare......
 

21.05.10
Det er fredag kveld og pinse. Hans-Reidar er på tur til Frya. Det er rart å være hjemme når bernerfolket møtes til dyst og samvær på Pinsetreffet. Trøsten får være at jeg forhåpentligvis legger grunnlaget for mere moro i fremtidige pinsetreff! I valpekassa blir det stadig mere liv. T2 og H2 klatret over valpekassa i går, så nå er den bygget opp! De har lært å sitte og fremmelige H2 var førstemann til å si boff!
Valpene har 2 fantastiske TANTER rundt seg. Den ene er tante Anni en kjær nabo som er "dagmamma" når matmor er noen timer på kontoret, den andre er tante Amici som passer på. Det var Amici som tilkalte hjelp når rømlingene krabbet over kassa! Ellers er Amici og Anni det radarperet i skogen- lykken er fullkommen for når Anni inviterer til skogstur langt vekk fra masete valper! Hva skulle man gjort uten gode naboer!
Nå venter det mange spente i nabolaget i alle aldre - vi blir garantert ikke alene ute på plenen- så valpene skal bli preget av alt fra katten, ungene, og alle andre som venter spent på å slippe til!
MEN NESTE PINSE HÅPER JEG INDERLIG AT BERNERAMICI ER GODT REPRESENTERT PÅ FRYA. DET VIKTIGSTE DER ER IKKE UTSTILLING MEN DET SOSIALE. DET ER FEST MED BERNEREN SOM MIDTPUNKT!
 
De kler certfargen!!! På 17 mai må det være lov å drømme!
17 mai 2010
Dette var dagen da alle viste sine øyne. Alle er også oppe og går på alle 4 i valpekassa. H3 tok sine første skritt ute på golvet og hilste sikkert på tante Amici som var så forsiktig og stolt over endelig få lov til å hilse ordentlig på en valp.
 

 16.05.10 Både valper og oppdretter begynner å finne ro i den nye hverdagen. Her ligger H2 lett henslengt mot en oppbygging i valpekassa. Valpene spiser godt og sover det meste av døgnet fortsatt. H3 var førstemann opp på alle 4 og tok sine første skritt 7 dager gammel. T2 var den første som viste øyne 8 dager gammel. Ghianti er en forsiktig god mor som ser ut til å ha masse mat til valpene sine. Det er rørende å se omsorgen hun har for valpene sine. Alle blir sjekket og vasket grundig av sin mor!


12.05.10 I dag er valpene allerede 1 uke gamle. De spiser, vokser og sover! H2 og T3 er oppe på alle 4 og har tatt sine første sjanglede steg.
 
 


 
 09.05.10 Da har MaGhi- M valpene blitt 5 dager gamle og er en herlig gjeng!

   

 Det er ikke så enkelt å være Amici om dagen. Hun skulle så gjerne tatt del i omsorgen for valpene. Ghianti er er utrolig tolerant og lar henne ligge med snuten oppe i valpekassa og snuse på valpene vi løfter opp, men ikke lenger. Amici forlater ikke plassen som egentlig var forbeholdt matmor/far for overvåking av de små. Hun stuller og steller med bernebamsen sin slik at det er rørende å se på. Vi hadde organisert med en kjær nabo som skulle søgre for at hun fikk gode skogsturer og oppmerksomhet, men den unge damen vil bare hjem til valpekassa og passe på. Om et par uker blir hun gull verdt i pregingen av valpene. Tante Amici kommer garntert til å bli populær!

 Vi begynner så smått å komme inn i en fin rytme. Valpene sover og spiser og ser ut til å trives. Ghianti er en forsiktig god mor og har masse mat til dem. Vi er veldig glade for at valpene får i seg så mye råmelk de bare orker. Og de orker mye ser det ut til. Alle har lagt på seg mellom 200 og 250 g på 4 dager! 

Pappavisitt fra Gøteborg 07.05.10I dag har vi hatt besøk av pappa Maxi, Maggan og Lasse fra Gøteborg. Det var et hjertelig gjensyn for oss alle, men Ghianti ville ikke ha noen pappa opp i valpekassa. Tante Amici og Maxi derimot beundret det MaGhi-ske lille underet. Her er H2 som kom til verden på naturlig vis og vekket det store morsinstinktet til Ghianti før hun ble lagt i narkose for å hente ut resten.

 
 

06.06.10

Ute har bjørka blitt grønn mens vi har svevd i ammetåka rundt valpekassa. Nå skal vi bruke de nærmeste dagene til å bli bedre kjent med valpene og ta fatt på den spennende jobben det er å finne de rette hjemmene for hver og en av dem. Takk for tålmodigheten dere som venter spent. Dere hører snart fra oss! Dette er en fantastisk drøm uten søvn. Sove kan vi gjøre når vi blir gamle. Vi begynner å finne rytmen,  valpene spiser godt og har lagt på seg  mellom 130 og 205 gram. Det er ikke uvanlig at de kan gå ned i vekt det første døgnet så det tyder på Ghianti har godt med mat å by på. Hun er i god form og ser ut til å storkose seg med valpene sine. Alle valpene virker til å være sterke og fremmelige der de kappes om puppen. Heldigvis er det en til hver. Amici ligger rett på utsiden av valpekassa med
 bamseberneren sin og venter på få lov til å ta del i omsorgen for valpene. Hun nekter plent å forlate heimen for å få skogsturen hun vanligvis er så glad i.
 
 

MaGhi-M valpenes fødselsdag. 05.05.2010

Å som vi gleder oss til å bli kjent med disse krabatene og finne gode hjem til dem!Vi vet det er mange der ute som følger oss. Takk for alle koselige hilsener fra dere. Vi har ikke rukket å svare enda men det kommer.I dag er vi bare så utrolig taknemmelige for at vi har fått 7 friske valper og Ghianti har det bra. Det er langt fra noen selvfølge. Nå må vi prioritere å gi dem en god start og oss selv bitte litt søvn på skift.

  Endelig er blomstene byttet ut med bernere. MaGhi-M flokken ble født på Drammen Dyreklinikk midt på natten 05.05.10 Takket være meget god oppfølging av vertrinærene Johansen / Erdal  og en dyktig dyrepleier ble dette en flott opplevelse på tross av keisersnitt. Ghianti fødte sin første sønn og slikket han tørr og ren før vi fant det riktig å utføre keisersnitt. Etterpå har hun tatt seg av barne sine på en prektfull måte.

  

  

04.05.10 Ghianti holder oss fortsatt på pinebenken og bjørka trenger enda et døgn for å sprette. "Jordmor" har vært her i natt, men reist

hjem igjen en tur. Så da spørs det om

det blir fødsel på termindagen?


05.05.10 hadde jo vært en fin fødselsdato!


 

       


03.05.10 Her våkner vi til skyfri himmel og en pesende Ghiani som romsterer i senga si. Noe er på gang. Da er det godt å ringe til de erfarne "jordmødrene" og vite at de er parrat til å sette seg i bilen på kort varsel. Det kan fortsatt gå enda minst et døgn. Årets første kaffe i solveggen smakte godt, grønnskjær i bjørka, blåveisbildet sendt fra barndomsvenninnne Astrid vekker gode minner. Dette er vårtegnene vi har ventet så lenge på! Da er det bare å krysse fingre for at vi får noen flotte valper og at Ghianti ikke får det altfor tøft på denne vakre maidagen. Det er kveld og vi venter...


01.05.10 Endelig er mai her. Termin 5 mai nærmer seg, men det føles ikke med stormskritt! Ghianti bærer til fulle kallenavnet som en kjær nabo gav henne da hun tok sitt første cert 9 måneder gammel,
 Ghianti Giganti. Hun er så vakker der hun stolt vagger rundt. Hun har lagt på seg 12,5 kg og lagt seg ut ca 30 cm. Det begynner å bli tungt for henne nå.  Hun koser seg fortsatt på skogsturene, selv om tempoet ikke er som før. Under hele drektigheten har hun elsket å kroe seg på ryggen i snøen. Nå sliter hun med å finne igjen snøflekker, men hun greide det jammen i går også. Aller best liker hun å ligge ute på terrassen nå. Matlysten er blitt mindre og hun sover mye- det er vel tegn på at vi endelig smart kan få svar på hva som er der inne. Jeg vet om 2 flotte barn som har hvisket Ghinti i øret hva de ønsker de ønsker seg. Måtte vi bare bli glade og fornøyde alle sammen. Og tusen takk for Berneramici= bernervennskap (som vi også har valgt å kalle kennelen vår) Det er så godt å vite at det er så mange som bryr seg og som er der for oss. På tross av fulle valpekasser har dere hatt tid til å gi gode råd til oss som opplever dette for første gang. Det er ubeskrivelig godt å vite at når fødselen setter i gang er det mange mange års erfaring på plass i huset. Med Drammen Dyreklinikk v Frank Johansen og hans team i bakhånd føler vi oss trygge på at vi kan hjelpe Ghianti som best vi kan. Vi gleder oss utrolig til en annerledes sommerferie med huset fult av valper og etterhvert bernervenner! Om litt er kaffen klar..............

18.04.10 Det er utstillingshelg i Bergen. Begge hundene våre er påmeldt og det kribler i godfoten. Fjorårets seier der og plassering 4 plassering i gruppa smaker godt enda, Men livet går videre og vi er jo veldig glad for at påmeldingsavgiften denne gangen var bortkastet. (EM kunne ikke annet enn å melde på, tenk om Ghianti hadde gått tom og alle var i Bergen unntatt meg!) Ghianti er fortsatt i fin form. De lange turene står hun over nå, men daglig mosjon må hun få. I dag hadde vi årets første tur på barmark i skogen. Hun har lagt seg ut 16 cm siden vi målte første gang.Nå måler hun 93 cm rundt livet.

Noen lange uker med venting kom etterpå. Ghianti ble om mulig enda mere kosejente og hun vil helst være mellom beina på oss. Ute på tur ble hun fort en ansvarlig "mor" som dempet leken og tempoet. Det var flere tegn som tydet på at hun var drektig men vi turte ikke slippe gleden løs før vi med selvsyn så fosterblærene på ultralyd dag 33.  Det var fantastisk å se 5-6 og samtidig få beskjed om at det kan være flere! Den siste uken begynte hun å legge seg ut, så hadde det ikke vært noe der, ja da hadde det blitt mager kost framover...

Ghianti og Maxi møttes for første gang på My Dog i Gøteborg i januar 2010. Lite ante hundene hva de tobeinte snakket om. Valget om egnet partner til Ghianti var tatt! Da var det bare å reise hjem og vente på løpetid.
Endelig 3 mars reiste vi spente til Gøteborg. Det ble en meget hyggelig og vellykket tur! Maxi tok imot Ghianti som den "gentlemannen". Turtelduene fant tonen med en gang, selv om de bare ville leke den første kvelden. Dagen etter i strålende vintersol og noen minusgrader ble det en vellykket parring.  Vi hadde planer om å forsøke igjen dagen, etter men det syntes ikke Maxi var nødvendig. Han hadde mere lyst til å leke igjen. Oppdrag utført mente han og det hadde han jo helt rett i!


Tips en venn Legg til i favoritter Skriv ut
© Copyright 2009, Kennel Berneramici Webdesign og webutvikling av A2N Digitalbyrå/ Reklamebyrå
 
Forsidenl Om-ossl Våre hunderl Nyheter l Avll Kontakter l Linker l In English
W3C XHTML 1.0 |  W3C CSS Level 2
Forsiden mailto:elsemariesundgaard@me.com Sidekart Søk