Kennel berneramici
Våre hunderGHIANTI +

Norsk Svensk Dansk Nordisk International Utstillingschampion Dansk Winner 2011 Dale-Gudbrand`s Ghianti Baam født 03.01.2006 - død 26.07.2013

Vakreste vakre Ghianti vår sovnet stille inn 26.07.2013 etter noen fredelige dager på hytta der hun trivdes best på jord. Du har gitt oss så uendelig mye mere enn å være en høyt elsket hund de 7.5 årene vi fikk beholde deg. Takk for all glede, takk for hverdagene - takk for alle som deler sorgen og savnet med oss i dag. Du vil ALLTID være med oss jenta vår. Ole Paus sier det så treffende i sin vise Alltid:
Lysets tid
Rører varsomt ved våre liv
Stryker timen som driver forbi
Av lys er du kommet, til lys skal du bli og lyset skinner for ALLTID.

Our most beatiful Ghianti died peacefully 26.07.2013 You have given us so infinitely more than beeing a loved dog. Thanks for all the joys, thanks for all weekdays,thanks for all who share their grief with us today. You will ALWAYS be with us our girl.
SAVNER DEG SÅ UFATTELIG.


Ghianti var vår andre Berner Sennen. Hun kom til oss en kald februardag i 2006. Hun var en herlig aktiv valp som stortrivdes i Kongsbergvinteren. Det ble valpekurs og grunnkurs det første året. Hun vokste seg til å bli en flott Berner Sennen tispe med et fantastisk vennlig gemytt, en levende kosebamse. Vi var ikke lite stolt da hun tok sitt første Cert 9 måneder gammel. Mindre stolt var vi ikke da hun ble Norsk Utstillingschampion, tok sitt første CACIB og ble BIG 4 i Bergen mars 2009! Dette ble starten på et fantasisk lærerikt og morsomt utstillingsår som kort kan oppsummeres i 2 BIR, 4 BIM titler og den 7. mestvinnende tispe i ekstriør i Norge i 2009! Hun har også blitt stilt i Sverige og Danmark med gode resultater. Verdensutstillingen i Bratislava var en stor opplevelse. 7 plass i championklassen med kjempekritikk i det selskapet gav mersmak! All round dommeren Leif Ragnar Hjort beskriver Ghianti slik:
Meget god type, og størrelse, meget godt feminint hode, korrekt bitt, vakre øyne og ører, god hals, velvinklet, velutviklet bryst, stram muskuløsoverlinje, korrekt hale, utmerket pels og farge, beveger seg meget godt fra alle sider, utmerket temperament.
5 mai 2010 fikk Ghianti sitt første kull, 4 tisper og 3 hanner. Dette kan du lese mere om under avl. Knapt 6 måneder etterpå er hun tilbake i utstillingsringen i bedre kondisjon enn noen gang.Det har gitt BIR og BIM tittel på de to utstillingene hun har rukket!
 Les bare hvordan dommer Wenche Eikeseth beskrev henne.

Utmerket type, velproposjonert, velvinklet og meget velgående. Forsvarer sitt championat med glans!

Året 2011 fikk en knallstart i utstillingsringen. På My Dog i Gøteborg ble Ghianti svensk champion, BIM og tok sitt andre CACIB. Dagen etter ble hun 3BTK og tok sitt 2 RESCACIB.
Hva mere kan vi ønske oss! Jo faktisk en ting er enda viktigere ihverdagen - det er en fornøyelse å ha henne rundt seg samme hvor det måtte være! Og det er mereenn en nabodør som er åpen for henne!   

Ghianti er treningsvillig og vi ser fram til å drivelydighetsaktiviteten lenger enn bronsjemerket hun har klart to gangerpå samme dag. Begge eierene måtte jo vise sine ferdigheter sammen medGhianti for dommeren! Da Amici kom i hus påsken 2008 var Ghianti denperfekte ”storesøster”og viste fantastisk omsorg for den lille. Etterhvert har de vokst seg til å bli det radarparet som har stor glede avhverandre samtidig som de nyter å få være enebarn av og til. Ghianti var en omsorgsfull mor for sine 7 valper. Hun tok imot valpekjøpere og andre med stor vennlighet for stolt å vise fram sine små. Fortsatt har hun stor omsorg for datter Musella som bare måtte bli igjen i huset her. Våre tre hundejenter har blitt det herlige trekløveret!

Vi mener at Ghianti med sitt gode gemytt og bygning har alle forutsetninger for å være en god avlstispe. Hennes fulle navn er Dale Gudbrand’s Ghianti BaAm. Hun er født 3 januar 2006.
                                                                                   

UNDER VISER VI NOEN GLIMT FRA DAGER VI ALDRI VIL GLEMME. MÅTTE VI FÅ BEHOLDE DEG LENGE LENGE GODJENTA VÅR!

      

Vårt møte var kjærlighet ved første blikk. Eyea som er med på bildet til høyre mistet vi dessverre dagen før Ghianti kom hjem til oss.
 

     NKK Bergen 22.03.09.  Int.utstilling. CHAMPION, BIR,    CACIB og BIG 4.
Dommer Perte Jolley (I)
 
  My Dog Gøteborg 08.01.11
Int.utstilling. Dale Gudbrands Joey Tribiani og Dale Gudbrands Ghianti ble BIR og BIM med CACIB i tillegg til at de begge ble svenske championer!
Dommer Ing-Marie Hagelin, (S)
 
  
NORDSISK, INTERNATIOAL CHAMPION, DANSK VINNER 2011
FOTO STIG ODENRUD
I år ble virkeligheten større enn drømmen! 4 aprl ble Ghianti operert for skiveprolaps etter at hennes datter hadde løpt brått på henne i et uheldig øyeblikk. Frykten for å miste Ghianti var stor da vi overlot henne til Vetr Bergsjø på Oslo Dyreklinikk. Operasjonen var vellykket, etter få uker vat Ghianti tilbake sprekere og flottere enn noen gang! 8 uker etter operasjonen plasserte hun seg på int utstilling i Drammen, 12 uker etterpå tapte hun kampen om det danske certet og Cacibet på målstreken på en stor int sommerutstilling i Danmark og ble nr 2 med manglende pels bakpå etter operasjonen.
Etter endt røyteperiode satt vi igjen kursen mot utlandet og skulle få oppleve noe av det største en utstillingsgal hundeeier kan drømme om. BIR og Cacib i Sverige på fredag, Dansk Vinner, Cert og  Cacib i Danmark på søndag!
Alle rundt ringen forstod at dette var stort, bare de nærmeste forsto hvor sterke gledestårene var denne dagen! ikke bare hadde vi fått beholde jenta vår, hun er sprekere og flottere enn noen gang!
Bergsjø har fått mange varme tanker, trenger vel ikke si at han fikk en skikkelig bamseklem da vi møttes 14 dager etterpå! Forstår du at dete er stort for meg også spurte han? JAAAAA! Takket være høy faglig kompetanse gikk dette bra - Ghianti er beviset på kompetansen!

Nå ser vi fram til flere turer båede i fjell og ring med superjenta vår!


 
05.05.10 kom MaGhi-M valpene til verden, 3 hanner og 4 tisper. Et fantastisk øyeblikk!
Vi har vært så stolt av deg før Ghianti- nå har vi også en bunnløs respekt for deg.
Du har vært en drømmemor for de flotte valpene dine og gitt enda flere gleder!

Gledene Ghianti har gitt oss fortsatte fram til den varme vakre sommerdagen 26.07.2013  da vi måtte la deg få slippe fra sykdommen. Etter en fantatisk vinter med lange skiturer, en vårsesong med flotte utstillingsresultater er det ikke til å fatte at du skulle bli syk og dø fra oss på 1.5 måned. Sykdommen Hodkins Lymfom skulle tilslutt ta deg fra oss. Vi prøvde med cellegift, men valgte å avbryte da du fikk plager vi ikke kunne være vitner til.


Vinter i ditt paradis i Uvdal.
 


   
 3 BTK Letohallen, Bernerspesial
 3 BTK int utstilling Roskilde
 3 CHKK Pinsetreffet 2013Selv etter din bortgang har du gitt oss sterke opplevelser. Takk for alle varme klemmer, takk for alle gode ord, takk for alle som har delt tårene med oss. Takk for blomster og hjerter. Det har gjort inntrykk å kjenne at Ghianti har betydd noe for så mange.
To hilsener var ekstra sterke å få. Den nydelige bordbrikken med påmontert bilde av Ghianti sin hjertegode sønn MaBuster sydd av matmor Frøydis. Tegningene fra Charlotte og Caroline forteller så mye.
 


  

MEN SLIK SKAL VI HUSKE DEG NÅR SORGEN OG SAVNET BLEKNER. DU VIL FOR ALLTID VÆRE MED OSS. INGEN KAN TA IFRA OSS DE GODE MINNENE.  
  
          
Tips en venn Legg til i favoritter Skriv ut
© Copyright 2009, Kennel Berneramici Webdesign og webutvikling av A2N Digitalbyrå/ Reklamebyrå
 
Forsidenl Om-ossl Våre hunderl Nyheter l Avll Kontakter l Linker l In English
W3C XHTML 1.0 |  W3C CSS Level 2
Forsiden mailto:elsemariesundgaard@me.com Sidekart Søk