Kennel berneramici
Våre hunderAMICI +

Hvalbernerens Amici Deeodin28.01.2008 - 04.06.2015


Kjæreste kjære vennen vår Amici har lukket de vakre øynene for siste gang. Amici betyr vennskap på italiensk. Vi kunne ikke gitt deg et mere passende navn. Du har sjarmert alle på din vei med dine gnistrende øyne og vennlige vesen.
Vidunderlige jenta vår ❤ pappa sin gullskatt, det vil du alltid være.
Italia turen blir ikke slik vi hadde tenkt, det er flere av dere firbeinte som ikke er med oss denne gangen. Det er godt å dele sorgen og savnet med oppdretter Sølvi og Tron.
🌹Takk for Amici 🌹
🌹Takk for vennskapet Amici🌹
Kennel Berneramici, du er med videre i kennelnavnet og hjertet vårt kjæreste Amici❤

Our most beloved Amici has closed her beautiful eyes for last time. Amici means friendship in Italien. We could not give her a more appropriate name. You have charmed everyone crossing your road with your sparkling eyes and fantastic temperament. Our wonderful girl ❤ daddy's gold treasure, that would be for ever.Det kan ikke være sant, den beste tida skulle jo komme nå
vi har forsatt mye mere igjen, jeg var ikke forberedet på det her
jeg kan ikke nå deg nå ,det er livet sjøl som gir oss sånne slag
men jeg skal nok få sagt det nå i dag, du vil bli her for bestandig

Jeg savner deg nå og det vi ikke skulle få, men minnene du gav meg skal jeg ta godt vare på
Jeg vil tenke på det fine vi fikk sammen den gang vi skulle klare alt,  jeg vil tenke på det fine vi fikk sammen nå ser jeg deg i ett og alt

Jeg hadde en herlig tid skulle så gjerne gjort det alt om igjen
glad for at jeg fikk ha deg som en venn vi levde livet mens vi kunne
Jeg savner deg nå og det vi ikke skulle få, men minnene du gav meg skal jeg ta godt vare på
Jeg vil tenke på det fine vi fikk sammen den gang vi skulle klare alt,  jeg vil tenke på det fine vi fikk sammen nå ser jeg deg i ett og alt

Bjarne Brønnbo i DDE har skrevet diss ordene som rører oss lang inn i sjelen. Vi gir den videre til vår kjære Amici. Versjonen som Silje Nergaard og Tom Hell laget i hver gang vi møtes uttrykker akurat det vi føler. Takk Brønnbo for disse vakre ordene vi låner av deg.


Amici hadde mange gode venner som har gitt trøst etter at hun reiste fra oss.


Den sterke flokklederen vår


Du elsket fjellet og turene og ikke minst sofaen

Amici var dronningen av sofaen

Kongsberghallen i 2011. Et utstillingsøyeblikk vi aldri vil glemme. Sammen med oppdretter Tron sjarmerte du dommer Arne Foss i senk. Fantasisk gemytt stod det på kritikken! Det gnistret av deg den dagen og du slo nock out på championene hos både oppdretter og oss!


Amici var familiens lykketroll.

 Vi fant frem til navnet hennes under et herlig italiensk måltid. Da kelneren  fortalte oss hva amici betyr var valget klart. Vennskap kan ikke være et bedre navn på denne glade sosiale hunden. Da vi så senere lette etter  kennelnavn var navnet gitt!
Amici´s fulle navn er Hvalbernerens Amici Deeodin. Hun er født 28 januar 2008 og døde fra oss 4 juni 2015. Du levde et aktivt liv med dine E-hofter helt til de siste timer.

   Amici tok oss med storm allerede i valpekassa. Vi holdt henne i hendene våre da hun var 2 timer gammel, og siden har hun inntatt en helt spesiell plass i hjertene våre. Hun er en herlig selvsikker oppvakt frøken!  


Hun stortrives i utstillingsringen og gjør alt hun kan for å sjarmere! Hun trenger for øyeblikket mer tid for å leve opp til ”søsteren” i huset, uten at dette plager henne noe som helst. Et sveitsisk oppdretterpar vi møtte i Bern sommeren 2009 sa det så treffende:
" She is the most beutiful of them all- and she knows it - look at her eyes!

 


 
   Det beste hun vet er å løpe fort i skogen og søke opp det som måtte være av sølepytter og myrhull. Etter kveldsturen er som regel Ghianti like ren og pen, Amici ser ut som hun har vært med på en helt annen tur og har løpt dobbelt så langt! Dessverre kan ikke Amici brukes i avl pga sine E-hofter, men hun vil være med på å prege Ghiantis valper på en fantastisk måte med sitt herlige vesen. Vi forguder denne jenta overalt på jord selv om hun ikke kan brukes i avl. 
Er det fali pappa?

 

Amici har blitt 2 år. Heldigvis ser vi ikke antydning til at hoftene plager henne. Vi har ikke fortalt henne at noen har sagt E. Hun får løpe fritt ute i skogen så ofte som mulig og er alltid først og kjappest!
Hun har brukt tiden godt og begynner jammen i meg å hevde seg i utstillingsringen også. Stor var gleden da hun vant unghundklassen på Norsk Vinnerutstilling på Lillestrøm i høst! Hun debuterte i åpen klasse på Int utstilling i Danmark i januar med Exellent! Lykketrollet liker å vise seg fram og har fortsatt mere å gå på. Det skal bli spennende å følge henne framover.

Allround dommer Leif Ragnar Hjort
beskriver henne slik:
Fin størresle,godt feminint hode, korrekt bitt, vakre øyne og ører, tilstrekkelig lengde på hals, velvinkltet, velutviklet bryst, korrekt hale, meget god pels, og farge, beveger seg noe trangt bak, utmerket fra siden, skal bli noe fastere i albuene, fint temperamang.
 
 
Amici og pappaen til valpene våre, Askimvikens Maxumilan. Vi var så heldige å få besøk av Maxi, Maggan og Lasse, mens valpene fortsatt var små. Maxi forguder valper og beundrer stolt H2 sammen med Amici. Ghianti hadde mere enn nok med å ta seg av de små og brydde seg ikke om pappavisiten!
Godjenta vår i Herning 02.11.2013 der hun ble nr 3 i åpen klasse med CK!


Og ingen tvil om hvem som er vakrest i skogen!!


Nå er det heller ingen tvil om hvem som har det vakreste hodet i utstillingsringen heller. Hør bare hva dommer Charlotte Høyer skriver om godjenta vår: Passende stor tæve med herlig hode og fantastisk uttrykk med smukke ører. Vidunderlig hale.
På veien ut av ringen tar dommeren godt tak i hodet på Amici og sier at slike bernerhoder skulle det vært laget 1000 av!!
Tips en venn Legg til i favoritter Skriv ut
© Copyright 2009, Kennel Berneramici Webdesign og webutvikling av A2N Digitalbyrå/ Reklamebyrå
 
Forsidenl Om-ossl Våre hunderl Nyheter l Avll Kontakter l Linker l In English
W3C XHTML 1.0 |  W3C CSS Level 2
Forsiden mailto:elsemariesundgaard@me.com Sidekart Søk